Sjekk Cecilie naken blant kaktus

Smellvakre Cecilie Nathalie Synstad (19) ...

Les hele saken

Strippesjokk på Gatebiltreff

Sjekk damene som strippet alt ...

Les hele saken

Se puppekampen usensurert!

Årets Babe-finalen med Sylvia Stordalen ...

Les hele saken

VIP 19. desember: Ina fra Drammen

Deilige Ina Helene Karlsen er ...

Les hele saken

VIP: Frysepupper med Josefine fra Porsgrunn

Snøen smelter når Josefine Berg ...

Les hele saken

Se mer av Amanda Nicole

Her er de usensurerte bildene ...

Les hele saken

POPULÆR FAKE: Flere jenter både i Norge og Sverige utgir seg for å være den populære svenske modellen og bloggbaben Amanda Bredén.

SE STØRRE BILDER AV FALSKE BABE-SIDER (5 BILDER)

Du blir lurt av falske babes!

Det florerer av falske Facebook-profiler med pene jenter og modeller - og gutta går i fella!

Liker du denne saken?

De fleste av oss har venner vi strengt tatt ikke kjenner på Facebook - og noen av dem er gjerne pene jenter.

Men hvis du aldri har truffet den deilige dama du chatter med hver kveld, kan det godt henne at hun slett ikke finnes i virkeligheten! Det florerer nemlig med falske profiler på Facebook, og mange av dem utgir seg for å være pene jenter eller kjente modeller.

Noen gjør det åpenbart til en livsstil å utgi seg for å være en annen, med "venner" som backer dem opp med kommentarer og til og med egne blogger i andres navn.


Falsk modell lurte fotograf

En gjennomgang Omag har gjort viser for eksempel at minst to norske jenter har hatt suksess lenge med å utgi seg for å være den svært popuplære svenske glamourmodellen og bloggeren Amanda Bredén.

Den "norske Amanda Bredén" påstår at hun er oppvokst i Sverige, men har flyttet til Fevik i Norge. Hun har til og med opprettet en norsk blogg, og beklager seg jevnlig over at noen kan finne på å tro at hun ikke er den hun utgir seg for.

For å skaffe seg troverdighet har hun vært aktiv i å legge til kjente, norske modeller og fotografer som venner. Blant annet har hun et utall av ganger forsøkt å bli venn med Omag.no sin redaktør.

Og hvem som helst kan la seg lure. En norsk fotograf - som ønsker å være anonyn - ga denne uken uttrykk på Facebook at han var overbevist om at den falske modellen faktisk var ekte, blant annet fordi han hadde snakket med henne på telefon.

Den virkelige modellen Amanda Bredén bor i Helsingborg og er helt og fullt svensk. Både flere svenske fotografer og modellkollegaer av henne har bekreftet informasjonen om henne over for Omag.no.

- Det er åpenbart falske sider. Amanda Bredén er svensk og bor i Sverige, fastslår den svenske modellfotografen Johan Tiller overfor Omag.no.


Blokkerer ekte modeller

En annen pen men falsk norsk Facebook-bruker som skaper hodebry for svenske modeller er en person som kaller seg Sanna Sørby. Hun bruker en blanding av bilder fra flere svenske glamourmodeller for å utgi seg for en hun ikke er.

- Både jeg og en rekke av mine venner og kollegaer har et utall av ganger rapportert denne profilen til Facebook, men til ingen nytte. Hun bare får lov å fortsette, forteller glamourmodell Sandra Reche til Omag.no, som i fjor vant kåringen Miss Glamour of Scandinavia i Lillestrøm.

- Det er virkelig plagsomt, hun bruker mine bilder som sine egne og har flere ganger klart å blokkere min ekte Facebook-side. Jeg forstår ikke hvorfor slike personer får lov å holde på, fremholder Reiche.


Mer regel enn unntak

En rundspørring Omag har gjort på Facebook viser også at det nærmest er en regel at pene jenter blir misbrukt på falske profiler. Mange forteller at de har opplevd det en rekke ganger.

- Jeg har en gang opplevd at en person lagde en brukerprofil med mine bilder, men den ble slettet da jeg rapporterte det til Facebook, forteller modellen og realitykjendis Hege Skuggen fra Unge Mødre.

- To ganger har jeg opplevd at noen opprettet brukere med mine bilder i et annet navn, sier Camlla Teksem, som fronter reklameplakatene til solariumkjeden Brun og Blid.

- Jeg har opplevd det flere ganger på det nå nedlagte Nettby og Facebook. En gang var det til og med noen som diktet opp en falsk historie om at "jeg" liksom skulle ha blitt voldtatt av en bussjåfør, forteller Tina Engelvik fra Trondheim.

Andre opplyser at de har opplevd denne typen misbruk en rekke ganger, og enkelte har ikke klart å få de falske profilene slettet, tiltross for gjentatt rapportering til Facebook. Flere har også opplevd at det er blitt opprettet blogger i deres navn.

Den profilerte FHM-modellen Ann Mari Olsen og kjendisbabe Tine Helene Valle er også blant modellene som har opplevd det samme for en tid tilbake.

Minst to falske Facebook-profiler ble slettet eller gjort utilgjengelige mens Omag gjorde undersøkelser om denne saken. Blant disse er en av de falske, norske Amanda Bredén-profilene.

Det finnes en rekke internasjonale nettsider hvor man kan opplyse om og legge inn lenker fra falske Facebook-profiler. Noen få norske slike sider eksisterer også, men det ligger svært lite informasjon der.

Vi forsøkte for en tid tilbake å få kommentarer fra den "norske Amanda Bredén", og fikk da til svar at det var alle de andre sidene som var falske. I dag gjorde hun seg først utilgjengelig for vår profil, deretter ble siden hennes tilsynelatende deaktivert.

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Søker norske menn til porno

Regissør og stripper Caroline Andersen ...

Les hele saken

MTV-stjerne med sex-sjokk

Bifil Hollywood-kjendis holdt lesbisk show ...

Les hele saken

Modne kvinner har mest sex

Ingen har oftere sex enn ...

Les hele saken

Cathrines nakne okse-protest

Blodig og avkledd i kampen ...

Les hele saken

Ukens Babe til Rask Models

Vår populære Ukens Babe Kine ...

Les hele saken

Puss puss - så får du sex!

Du dropper aldri tannpussen etter ...

Les hele saken

Anette: Fifty Shades er for kjedelig!

UKENS BABE: Anette Linnea Vagle ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken