DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

Se mer av den nakne MGP-artisten

Her er de sjokkerende nakenbildene ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Se mer av barnehage-Monika

Splitter nye og frekke bilder ...

Les hele saken

Se mer av Sanne fra Hammerfest

Jammen var det på tide ...

Les hele saken

Hva er best for en raka fant!

Er Gillette "the best a man can get" - eller finnes det bedre alternativer for en glatt hake? Sjekk Norges største test av barberhøvler!

Liker du denne saken?

I måneder har vi høvlet og høvlet skjegget for å finne frem til Norges beste barberhøvel. Vi har testet på todagersskjegg, tredagersskjegg og ordentlig ferieskjegg.

Holder den rådyre og supermarkesførte Gillette Fusion hva den lover? Hva med de batteridrevne høvlene? Funker billighøvlene hos Rimi og Ica?

Detaljene om vurderingene våre leser du nedover, men generelt kan vi si at du får hva du betaler for. Særlig hvis du skal høvle deg igjennom ukelangt ferieskjegg er det forskjell på billige og dyrere høvler.

Hvis du er av den typen som barberer deg absolutt hver dag, er forskjellen mindre. Da fungerer de fleste høvlene vi har testet helt greit.

De to største overraskelsene for oss i testen var hvor bra engangshøvlene faktisk er, og hvor dårlig den aller dyreste høvelen i testen er.

Prisforskjellene er enorme. Den aller dyreste høvelen er over 40 ganger (!) så dyr som den billigste i testen.

For å få en mest mulig rettferdig prissammenligning, er pris pr. stk beregnet ut i fra hva det vil koste deg å kjøpe en høvel og seks blader. Kostnaden for høvelen er fordelt på de seks bladene, og så er det regnet ut en pris pr stk. Prisene er rundet av til nærmetse ti-øre.

Slik rangerer vi høvlene vi testet:

1. Gillette Mach3 Turbo TESTVINNER
Look and feel: Solid høvel i metall og plast/gummi med maskulint, enkelt design i sølv og grått. God å holde i. Tre blader.
Om barberingen: Denne høvelen gir bra barbering, uansett om du barberer deg hver dag, har todagersskjegg eller har latt det gro i ferieuken. Den glir fint mot huden, den tetter seg aldri, den er lett å skylle helt ren. Liten risiko for å skjære seg.
Pris/stk ved kjøp av høvel og seks blader: Kr 31,50.
Konklusjon: Best - uansett skjegg.2. Gillette Mach3
ANBEFALT PRODUKT
Look and feel: Dette er forgjengeren til vår testvinner Mach3 Turbo, og de synlige forskjellene er ikke store. Litt enklere design. Tre blader.
Om barberingen: Dette er også en svært god høvel, men glir ikke fullt så lett mot huden som Mach3 Turbo, selv om vi ikke kan se annen forskjell på bladet enn fargen på putene.
Pris/stk ved kjøp av høvel og seks blader: 28,00.
Konklusjon: Bladene er litt billigere, og du som barberer deg hver dag kan like godt gå for disse som Mach 3 Turbo-bladene.


2. Gillette M3 Power
Look and feel: Dette er en høvel som har et lite batteri, som gjør at den vibrerer når du barberer deg. Den er god å holde i, litt tykkere skaft enn Mach3-høvlene. Praktisk sett er det irriterende at vi stadig opplever at den slår seg på når vi har den med oss f eks i en toalettmappe. Tre blader.
Om barberingen: Ok for deg som liker batteridrevne høvler, men vi syns vibreringen er plagsom uten å gi noe bedre barbering enn de batteriløse Mach3/Turbo. Dyrere er den da også, og det er faktisk litt lettere å skjære seg.
Pris/stk ved kjøp av høvel og seks blader: 46,30
Konklusjon: Hvis du foretrekker barberhøvler som vibrerer, er dette et bra valg, men vi syns ikke den er verdt prisen.


3. Gillette Blue II engangshøvel
Look and feel: Dette er en forholdsvis enkel høvel i to ulike blåfarger som har et visst tilsnitt av stil selvom den er billig. Håndtaket er avrundet som gjør den grei å holde i, men likevel fremstår dette selvsagt som en billig høvel i forhold til høvler med utskiftbare blader. Tod blader.
Om barberingen: Hvis du ikke har det for travelt på badet, er dette faktisk et godt og billig alternativ, særlig for deg som barberer deg hver dag. Den høvler seg også overraskende godt gjennom skjegg som har grodd noen dager. Ulempen er at det er lett å skjære seg hvis du har det travelt. Den lugger også litt.
Pris/stk: 6,00
Konklusjon: Etter vår vurdering den beste av billighøvlene. Ulempen er at det er lett å skjære seg.


4. Gillette Fusion
Look and feel: Dette er designmessig den mest påkostede og oppsiktsvekkende høvelen på markedet. Den er veldig iøyenfallende, og selvom designet er litt mykt med blått, grått og orangsje, ser den absolutt kul ut. Den er solid og god og holde i. Har et ekstra enkeltblad som man skal kunne f. eks. ta kinnskjegg med. Fem blader.
Om barberingen: Vi ble svært overrasket første gang vi prøvde denne høvelen. Helt ærlig, hva er det Gilette har laget her? Den lugger, den er lett å skjære seg med, og fembladssystemet fører til at de sitter alt for tett og at skjegget altfor lett setter seg fast i høvelen. Ekstrabladet er ubrukelig, da går du garantert blødende ut av badet. Særlig uegnet hvis du har to-tre dagers skjegg. De eneste gangene denne føles mer behagelig mot huden enn Mach3 er når du har ekstremt kort skjegg. Dvs. for deg som barberer deg flere ganger om dagen eller har veldig svak/myk skjeggvekst kan den kanskje være et aktuelt valg. Men vi har testet veldig nøye om denne gir bedre barbering enn Mach 3, både på dags, todagers, tredagsrs og ukeskjegg, og kan ikke se forskjell.
Pris/stk ved kjøp av høvel og seks blader: 41,30
Konklusjon: Uansett hva slags skjegg du har og hvor ofte du barberer deg, opplever vi dette som en dårlig høvel. Den er også nest dyrest av alle. Men den ser kul ut og er god å holde i.


5. Gillette Fusion Power
DYREST
Look and feel: En variant av Fusion som tilsvarer Mach3 Power, med et eksklusivt design og et batteri i skaftet som gjør at den vibrerer. Skaftet er tykkest av alle høvler vi har testet - for tykt til at den blir god å holde i etter vår mening. Mindre maskulint i utseende enn den ordinære Fusion fordi blåfargen er borte. Fem blader.
Om barberingen: Dette er en høvel som på mange måter tilsvarer den vanlige Gillette Fusion, men den lugger enda mer - særlig hvis du har tredagersskjegg er det virkelig ubehagelig. Den gjør forsåvidt jobben sin, men barberer ikke bedre enn noen andre høvler som den kan sammenlignes med, tiltross for at den er desidert dyrest i testen, og nesten dobbelt så dyr som testvinneren.
Pris/stk ved kjøp av høvel og seks blader: 56,40
Konklusjon: Ikke spesielt god å holde i, rådyr, og lugger. Grunnen til at Fusion Power ikke faller enda lengre ned på listen, er designet, samt at den tross alt fungerer bedre enn de billigste høvlene når du har latt skjegget gro litt.
PS. Vi vet at mange - både kvinner og menn - foretrekker denne høvelen til barbering av kjønnshår. Dette har vi ikke testet, men er naturligvis verdt å ha i bakhodet.


6. Ica barberhøvel
Look and feel: Dette er en billig barberhøvel med utskiftbare blader i sort og sølv, men langt slappere i designet enn sine mer eksklusive Gilette-konkurrenter. Litt veik og lett å holde i, og litt klønete å skifte blader.
Om barberingen: Hvis du barberer deg hver dag, er dette en helt ok høvel som faktisk føles godt mot huden. Men når du skal kvitte deg med ferieskjegget sliter den. Det største problemet er at den tetter seg lett, og på toppen av det hele faller bladet veldig lett av når du skal skylle det eller slå av skjeggstubber som har satt seg fast.
Pris/stk ved kjøp av høvel og seks blader: 15,00
Konklusjon: Billig alternativ for deg som barberer deg hver dag, men utrolig irriterende at bladet faller så lett av.


7. Euroshopper engangshøvel
BILLIGST
Look and feel: Designmessig er dette den absolutt billigste og enkleste av alle i testen, kantete og ikke særlig god å holde i.
Om barberingen: Barberer helt ok, men lugger noe, og stor risiko for å skjære seg. Dårligere enn Gilettes engangshøvel hvis du har skjegg som er et par dager. At det er den desidert billigste høvelen i testen må selvsagt taes med i betraktningen.
Pris/stk: 1,30
Konklusjon: Billig og gjør jobben sin helt greit sålenge du barberer deg hver dag og ikke bryr deg om risikoen for å skjære seg.8. Wilkinson Sword
Look and feel: Dette er en høvel som du kjøper på postordre, og som selges med en form for abonnement på nyehøvler som du får tilsendt hver tredje måned. Høvelen er turkis og sort, litt science-fiction i utseendet, men litt for lett og billig å holde i. Klønete å skifte blader på. Tre blader.
Om barberingen: Som med de andre billigere høvlene er denne også ok hvis du tar skjegget absolutt hver dag. Men den lugger, og tetter seg veldig lett med skjeggstubber - som er nesten umulig å skylle ut. Fungerer heller ikke bra på skjegg som har grodd noen dager.
Pris/stk ved kjøp av høvel og seks blader: 26,30.
Konklusjon: Den dyreste av "billighøvlene", og barberer ikke spesielt bra. Eneste grunn til å velge denne, er hvis du syns det er greit å få nye blader tilsendt i posten.


9. Gillette Sensor 3
Look and feel: Dette er en av de gamle høvlene til Gilette, som vi antar at mange fortsatt har i skapet på badet, og som du fortsatt kan få kjøpt blader til. Skaftet er kortere og tynnere enn de fleste andre høvlene og virker spinkelt å holde i. Tre blader.
Om barberingen: En trøst for alle som har utviklet høvler de senere årene: den gode gamle Gilette Sensor faller igjennom i testen. Både fordi selv et splitter nytt blad virker sløvt, det lugger, og i tillegg er stillingen på bladet svært uvant og langt mindre behagelig når du skal barbere deg. Vi vet også fra lang tids bruk tidligere at disse bladene tetter seg lett med skjeggstubber.
Pris: Selve høvelen har vi ikke sett i salg, men bladene koster kr. 15,00 pr stk.
Konklusjon: Det er ingen grunn til å tviholde på å bruke denne høvelen, som ble utviklet for rundt ti år siden. Alle nyere høvler - også engangshøvler - er bedre.


OPPSUMMERING
Vi har aldri vært i tvil om at Gillette lager verdens beste barberhøvler, noe denne testen forsåvidt også viser. Gillette Mach3 Turbo er den beste høvelen på markedet i dag, uansett hva slags skjegg du har.

Men hva i all verden har utviklerne holdt på med når de har brukt åtte år på å lage et produkt som Gillette Fusion? Her er det tydeligvis kun design og luretriks med fem blader i ett som skal få selskapet til å tjene enda mer penger.

Uansett lengde på skjegg, uansett barberskum, så faller Fusion igjennom. Både fordi den lugger, øker sjansen for å skjære seg og i tillegg er rådyr. Fusion Power er nesten dobbelt så dyr som Mach3 - og vi kan ikke se noen forskjell på barberingen. At Gilette overhode får solgt denne høvelen kan kun skyldes en ting: Et enormt markedsføringsbudsjett.

Som nevnt ble vårt testpanel også overrasket over engangshøvlene, særlig den fra Gilette. Den er faktisk helt ok å barbere seg med. Har du todagersskjegg mener vi at til og med disse høvlene er bedre enn rådyre Fusion. Ulempen med dem er at det er lett å skjære seg hvis du er litt kjapp i vendingen.

Jo lengre skjegg du har, desto større blir forskjellen på høvlene. De billigere høvlene er ikke egnet i det hele tatt til å ta skjeggstubbene som du har latt gro en ukes tid i ferien.

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Ukens Babes herjet på Eidsvoll

Heite damer tok erotisk aften ...

Les hele saken

Se alle Aulies nakenstunt

Kunsnerdama Marianne Aulie er Norgesmester ...

Les hele saken

Årets største nakensjokk

Vi har satt sammen nakenskandalenes ...

Les hele saken

Slakter butikker for nettmusikk

Brukervennligheten til nettbutikker hvor du ...

Les hele saken

Het messe for 9. gang

20. august er det nok ...

Les hele saken

Puss puss - så får du sex!

Du dropper aldri tannpussen etter ...

Les hele saken

Anette: Fifty Shades er for kjedelig!

UKENS BABE: Anette Linnea Vagle ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken