NUDEALERT: Sjekk assen til Anette

Naken og hot! Anette Bergsvåg ...

Les hele saken

Se mer av Eirin fra Vennesla

Ingenting er vel bedre enn ...

Les hele saken

VIP: Heite Thea fra Gjøvik

Thea Follestad har lagd nakenskandale ...

Les hele saken

Nakenalarm: Ine og Cathrine

Syns du det er varmt? ...

Les hele saken

Se mer av Ronja fra Bodø

Ronja Alexandra Axelsen (22) er ...

Les hele saken

VIP 14. desember: Lisa fra Kirkenes

Lisa Bakkejord (23) fra Kirkenes ...

Les hele saken

RULER NETTET: Søker du etter nakenbildene av Kim Kardashian fra Papermag på Google, får du 20 millioner treff. Bildene har vært ute i et døgn.

Rumpemenn har fått sin revansj

Kim K viser pupper og mus. Men det er rumpa hennes som er da shit.

Liker du denne saken?

"Break the internet - Kim Kardashian" forkynte det inntil nå totalt ukjente magasinet Papermag onsdag denne uken, med et nakenbilde av den fantastiske rumpa til advokatdatteren som først ble kjent som sextape-venninnen til Paris Hilton.

Om ikke nettet brøt helt sammen, så var det iallfall knapt en blogg, en nettavis, en twitterbruker eller en instagram junkie med respekt for seg selv som ikke omtalte de nye bildene av fenomenet Kim Kardashian (34).

Sosiale medier flommet over med parodier, hat- og elsk- kommentarer om superbabens spesielle bakdel, så utstående at det er plass til et champagneglass. Søker du etter de nyeste nakenbildene hennes på Google får du 20 millioner treff - tiltross for at de bare har ligget ute et døgn.
 
I løpet av natt til i torsdag ble resten av bildene fra fotoserien av den berømte, franske fotografen Jean-Paul Goude publisert, inkludert Kims pupper og mus i friluft. Alle registrerer pupper og mus, men det sjokkerer ikke.

For nå er det Hollywoodkjendisenes fantastiske rumper vi vil ha. 

2014 er det det store rumpeåret. 12 år etterat Helene Rask ble den første norske puppe kjendisen og syv år etterat Lene Alexandra Øien skapte silikonhysteri med sin "My boobs are OK", har rumpemenn over hele den nordlige halvkule endelig fått sin revansj over puppemanien.

- Det er absolutt forskjell på rumpemenn og puppemenn. De som liker rumper er mer utavendte og blir med meg på dansegulvet. Puppemenn pleier gjerne å stirre på avstand, sier den norsk -latinske modellen Lily Rören (øverst til høyre), som i sommer startet sin egen nettside med nettopp rumpe som tema.

Se mer:  It's all about the ass


Og nakenmodellen får støtte av forskerne: Rumpemenn har jevnt over høyere utdannelse og er mer sikre på sin egen seksualitet enn menn som først og fremst stirrer på pupper, viser en svensk undersøkelse.

Miley Cyrus (nest øverst til høyre) sto for opptakten til rumpetrenden ifjor vår. Begrepet twerking har eksistert i hiphop-miljøet siden 1990-tallet, men ble først i fjor tatt inn som som ett av årets nyord i Oxford Dictionary i 2013. Dansetrenden tok av etterat Miley postet en video på Facebook -siden sin i mars i fjor, der hun twerker til singelen "Wop" iført en enhjørningdrakt. 

I år har resten av Hollywood har fulgt opp. Nicki Minaj (i rosa antrekk til høyre) fikk tidenes Youtube-rekord tidligere i høst da hun sang om sin "big fat butt" i megahiten Anaconda. Like etter kom Jennifer Lopez og Iggy Azalea med sin Booty. Beyonce og Rihanna har også sørget for å markedsføre sine fantastiske rumper på behørlig vis.

Omag-redaktør Arne D. Skalmeraas har fulgt nakne kvinnekopper gjennom mange år og sett rumpetrenden komme.

- Alyar Lie, Helene Rask (til høyre) og Lene Alexandra Øien dukket opp som de første nakenkjendisene i Norge for rundt ti år siden. Alle de tre hadde flotte rumper, men den gangen snakket alle bare om de store silikonpuppene, kommenterer Omag-redaktøren.

Både Aylar, Helene Rask og Lene Alexandra forlengst redusert puppestørrelsen. Trenden har snudd.

- Det begynte å ta av i fjor sommer. Alle snakket plutselig om squats for å få strammere rumpe - eller knebøy på godt norsk. På senhøsten dukket uttrykket "belfie" opp, altså en rumpeselfie. Alle pene damer ryddet plass på Instagram-kontoene sine for selvportretter av rumpa fortsetter Skalmeraas.

Fascinasjonen for rumper er ingen verdensnyhet. I Latin-Amerika har jentene lagt inn silikon i rumpa i flere tiår, mens vi i Norge knapt hadde hørt om silikonpupper. Men det tok altså en generasjon før trenden kom til oss. Nå har rumpekåringen Miss Bum Bum i Brasil blitt en av verdens mest omtalte skjønnhetskonkurranser.

- Jeg husker godt da jeg var i Brasil første gang for 25 år siden. Enorme bannerene med reklame for rumpekirurgi og truser med rumpeinnlegg vaiet over motorveiene. Store pupper var ikke viktig. I Latin-Amerika sprøytes silikon ofte rett inn i rumpa. En metode som visstnok ikke er særlig sunn, fortsetter Omag-redaktøren.

Kropp er big business, og rumper er selvsagt ikke noe unntak. I USA er store rumper sannsynligvis enda hottere enn i Norge. Firmaet Booby Pop, som selger truser med rumpeinnlegg, melder om en økning i salget på 47 prosent det siste halvåret. 

- Vi er utsolgt for flere modeller, og kundene vil ha stadig større rumper. Denne måneden har vi begynt å selge truser med innlegg som er 25 prosent større. Folk vil rett og slett ha mer booty, fastslår Susan Bloomstone, grunnleggeren av Booty Pop overfor Huffington Post. 

En annen undertøytrend som tar av er såkalte "buttlifters" - truser som er åpne bak og strammer rundt rumpeballene, slik ta de både løfter seg og strutter mer ut (bilde nederst i saken).

Den franske sosiologen Jean-Claude Kaufmann mener det er flere forklaringer på rumpetrenden i USA og Europa.

- Det skyldes blant annet den stadig sterkere Latin-Amerikansk innflytelse, men også stilen til kjendiser som Beyonce og Rihanna har betydd mye, uttaler sosiologen, som blant annet har utgitt boken "Women's Bodies, Men's Gaze. Sociology of Naked Breasts."

Kaufmann mener dessuten at usikre økonomiske tider har betydning. Fra tidenes morgen har nemlig formfulle hofter og rumpe vært tegn på god fruktbarhet.

- Når tidene er mer usikre, søker folk trygghet. For menn representerer kvinnens rumpe og hofter noe trygt og beroliggende. Det dreier seg rett og slett om psykologi, fastslår han overfor Huffington Post.

Rumpeforstørring har også inntatt operasjonsrommene til plastikkirurger i hele Europa. Ifølge Daily Mail har antall kvinner som gjennomfører rumpeforstørring mer en fordoblet seg bare det siste året.

Mens mange latinamerikanske jenter tar sjansen på å få silikon sprøytet rett inn i rumpemuskelen, er silikonimplantater eller rumpeforstørring med naturlig fettvev adskillig tryggere metoder. Oslo Plastikkirurgi er blant klinikkene som utfører denne typen kirurgi i Norge. 

- En slik behandling ligger på mellom 20 og 50 000 kroner, og antall forespørsler har eksplodert de siste årene. På bare to år har antall operasjoner fordoblet seg, sier Overlege Dr. Kalaaji ved Oslo Plastiskkirurgi.

– Det kommer jenter fra hele landet som gjerne ønsker å forstørre rumpene sine. Jeg sier nei til over femti prosent av de som ønsker en designrumpe, og vi må alltid ta vurderinger på om deres ønsker er mulige å gjennomføre. Anatomien er forskjellig fra person til person, og man vil ikke automatisk se ut som J.Lo etter en operasjon, sier Dr. Kalaaji ifølge TV 2.

10 ASSASTISKE FUNFACTS

- Rumpa er den kroppsdelen som flest kvinner setter pris på å få komplimenter for. Nesten dobbelt så mange foretrekker å få skryt for rumpa fremfor puppene eller øynene.

- Det er mye sunnere å ha litt ekstra fett på rumpa enn fett på magen. Forskere mener det er en av grunnene til at kvinner lever lengre enn menn.

- Du fiser gjennomsnittlig mellom ti og 20 ganger om dagen, og gjennomsnittsfisen består av hele fem liter... dårlig luft.

- Alle snakker om analsex, men bare åtte prosent praktiserer det jevnlig.

- Noen skilpaddearter puster med rumnpa.

- Jennifer Lopez har forsikret rumpa si for 27 millioner dollar, omtrent 150 millioner kroner.

- Forskere mener å ha funnet ut at barn som blir født av kvinner med store hofter og rumpe er intelektuellt overlegne barn som blir født av mindre formfulle kvinner.

- Den engelske ordboken Oxford English Dictionary ramser opp hele 49 ord for rumpe, blant annet your rear, butt, ass, booty, backside, bottom, derrière, buns.

- Hvis du twerker intenst forbrenner du omtrent 500 kalorier på en time. Det tilsvarer en gjennomsnittlig middagsrett.

- Sexologer mener at rumpa opprinnelig var den eneste kroppsdelen våre forfedre anså som seksuelt attraktiv. Når vi etterhvert begynte å henge oss opp i pupper, var det bare fordi de ligner på rumnpa. Så de første puppemennene var kanskje bare menn med litt dårlig syn?

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Sexy Sash!

Norske babes i spissen for ...

Les hele saken

Aalesunds frekkeste supporter

Rebecca Dybvik (24) fra Aalesunds ...

Les hele saken

Nakensjokk i norsk MGP-video

Paradise-Iselin flasher puppene for NRK-kjendis ...

Les hele saken

Norges heteste fitnessbabes

Kan du aldri få nok ...

Les hele saken

Gatebil-Carina klinte til

Gatebil-kjendisen Carina Dahl (20) klinte ...

Les hele saken

Puss puss - så får du sex!

Du dropper aldri tannpussen etter ...

Les hele saken

Anette: Fifty Shades er for kjedelig!

UKENS BABE: Anette Linnea Vagle ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken