VIP 12. desember: Paradise-Ariel

Ariel Søyland fra Paradise Hotel ...

Les hele saken

Se mer av MILF-en Camilla

Vi er ganske sikre på ...

Les hele saken

Sjekk Eline fra Stavanger splitter naken!

Eline Schjølberg (21) fra Stavanger ...

Les hele saken

Se Magrete og Annette usensurert

De frekkeste bildene og video ...

Les hele saken

Viste musa - mistet jobben

Kjendismodell står for sommerens andre ...

Les hele saken

Se mer av nakenaker-Lisa

Lisa Bakkejord (21) fra Kirkenes ...

Les hele saken

FULL KONTROLL: 500 meter før fotoboksen piper varsleren, og 300 meter før begynner den å ule ekstra høyt hvis du kjører for fort.

Cruise deg unna fartsbøtene

Over 100 000 nordmenn er tatt av fotobokser hittil i år. Kan en liten dings redde deg fra denne fellen? Vi har testet Cruise Control GPS fotoboksvarsler.

TIPS OSS!


Konklusjon

PLUSS
- Enkel bruksanvisning på norsk
- Ingen montering, legges på dashbordet
- Liten og diskret
- Slår seg på og av automatisk
- Relativt rimelig
- Varsler som den skal


MINUS
- Vi hadde problemer med å få oppdateringen av varsleren til å fungere
- Pluggen til sigarettenneren gikk fort istykker
- Pipelyden er nødvendig, men samtidig enerverende hvis du til daglig kjører i et område med mange fotobokser
OnlineMagasinet har i hele sommer testet Cruise Control GPS fotoboksvarsler, en av de minste varslerne på markedet.

Konkusjonen er klar: Det er omtrent umulig å gå i fotoboks-fella hvis du har en slik dings i bilen. Dessuten er fotoboksvarslere lov å bruke, i motsetning til laser- og radarvarslere.

Slik virker den
Cruise Control fungerer som en GPS-mottaker, der alle fotobokser i Norge og Sverige er plottet inn. 500 meter før boksen kommer et forvarsel med lyd og blinkende lys. Når det er 300 meter igjen, kommer en infernalsk sirenelyd hvis du kjører for fort. Like etterat du har passert fotoboksen, slutter den å pipe.

Klikk her for å se demonstrasjonsvideo
(Ha på lyden på PC-en!)

En bevegelsessensor gjør at dingsen slår seg av når bilen har stått tom i 15 minutter, og slår seg på igjen straks du setter deg inn bak rattet. Praktisk!

Varsler før tunneler
Hvis fotoboksen står i en tunnel, får du varsel før du kjører inn. Siden varsleren ikke kan motta GPS-signaler inne i tunnelen, klarer den ikke å varsle nøyaktig hvor fotoboksen står. Her må du altså følge med selv.

Oppdatering
Listen over fotobokser oppdateres gang i måneden i en database på nettet. Du oppdaterer din egen varsler ved hjelp av et program som du laster ned fra nettsidene cruisecontrol.no. Grundig beskrivelse om oppdatering følger med varsleren, eller du kan ringe et supportnummer å få hjelp.

Du kan derfor risikere ikke å bli varslet om en helt nyoppsatt fotoboks. Men vi så ingen bokser som vi ikke ble varslet om.

Våre erfaringer
I all hovedsak fungerte fotoboksvarsleren veldig bra, men noen problemer opplevde vi:

- Vi fikk ikke installeringen og oppdateringen av varsleren til å fungere fra vår pc. Først da vi byttet til en annen datamaskin fungerte det. Etter flere samtaler med den norske importøren ble konklusjonen at varsleren kan være vanskelig å få oppdatert fra en pc med mange andre enheter tilkoblet.

- Vi opplevde det som litt irriterende at den nyinnkjøpte varsleren pep for bokser som er tatt bort. Det skjedde ved E 18 over Drammen og i Larvik-området. Litt plagsomt kan det også være at varsleren noen ganger kan pipe for bokser som er på veier i nærheten av der du befinner deg. I Larvik-området der vi kjører til daglig skjer dette hele tiden.

- Ved måling mot vegvesenets hastighetsvarslere virker det som om Cruise Control varsler ca. 5 km for langsomt. Dvs. den vil i en 50-sone pipe hvis du kjører raskere enn 45 km/t. Men dette kan være en fornuftig sikkerhetsmargin.

- Vi kjører til daglig i et område med mange fotobokser, og ble lei pipelyden av til. Derfor prøvde vi å klare oss bare med blinkingen som varsel. Men til og med om natten var det altfor lett å overse det blinkende lyset, så pipelyden må til! - Vær oppmerksom på at det finnes alternative lydpakker, som kan lastes ned fra cruisecontrol.no, blant annet en som heter heter "diskret". Den piper kun når man kjører for fort mot en boks, opplyser Jostein Ludvigsen hos Whistler AS.

- Etter et par ukers bruk falt pluggen til sigarettenneren fra hverandre. Denne må du behandle forsiktig hvis den ikke skal gå istykker.

Pris
Cruise Control fotoboksvarsler koster 990 kroner. Du får kjøpt den hos importøren fra nettsiden www.cruisecontrol.no og i en rekke nettbutikker.

Etter ett år må du betale 29 kroner i måneden for å få oppdatert varsleren med nye fotobokser. Du får en regning i posten for dette.

Prisen blir uansett lavere enn en eneste fartsbot hvis du kjører ti km/t for fort.

I utlandet
Cruise Control varsler bare for bokser i Norge og Sverige. - Vi har testet databaser med fotobokser for hele Europa, men disse er ikke godt nok oppdatert til at vi vil satse på dem, opplyser Jostein Ludvigsen hos Whistler AS.

Vanlig GPS
Du kan legge inn fotoboksvarsling også på mange vanlige gps-mottakere. - Men ingen databaser er så godt oppdatert som den vi bruker. Vi bruker samme baser som Gulesider.no, og har enerett på bruk av denne i fotoboksvarsler i Norge, uttaler Ludvigsen.


Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Se mer av frekke Helene Rask

Så du modellen Helene Rask ...

Les hele saken

Helene Rask gjør naken-comeback

Får omtale verden rundt etter ...

Les hele saken

Gjensyn med Helene Rask

Denne uken blir det gjensyn ...

Les hele saken

Miss USA blir pornostjerne

Norske toppløsmisser blir uskyldige i ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken