Realitystjernens trekantsex

Hollywood-kjendis Tila Tequila fra A ...

Les hele saken

VIP: Sarah (19) fra Sarpsborg

Liker du en deilig ass ...

Les hele saken

VIP 1. desember: Karianne

Vår populære julekalender er åpnet ...

Les hele saken

Se Camilla usensurert

Camilla Monsen fra Sande i ...

Les hele saken

VIP 22. desember: Cathrine fra Sandnes

Den superdeilige MILF-en Cathrine Svendsen ...

Les hele saken

VIP: Deilige Vilde fra Kristiansand

Vilde Abusdal (22) har øyne ...

Les hele saken
SE FLERE BILDER AV BRAUN COOLTEK (6 BILDER)

Er dette barber-revolusjonen?

Braun CoolTec barbermaskin lover mye. Vi sjekker om den fortjener Best i test.

Liker du denne saken?

Det finnes ingenting som er mer kjedelig enn å barbere seg. Bortsett fra å tisse da. Og å fylle bensin, selvsagt. Men barbering er iallfall topp tre på boooring to death-statistikken min.

Derfor har jeg aldri klart å barbere meg hver dag. Kanskje er det derfor jeg fortsatt er singel? Damer har som kjent en generell noya for hår.

Les også: Håret må vekk, gutter!

Men hjelper selvsagt litt på kjedsomhetsskalaen å få en kul, ny barbermaskin. Jeg har testet noen barbermaskiner opp igjennom tiden, og helt ærlig så er det aldri noen som har overbevist meg om å bytte fra min favorittbarberingsdings: Gillette barberhøvel.

Men denne gangen er det et par svært ivrige PR-folk på lønningslista til Braun som mener at nå er tidenes barbermaskin lansert: Braun CoolTec - med innebygd kjøling!

What? Er det fordi du også kan holde ølen kald med den når du er på tur?

Vi leser i pressemeldingen: Hemmeligheten bak innovasjonen er Brauns banebrytende Thermo-Electric-Cooling-teknologi (TEC), som forøvrig benyttes ved bygging av romfartøy og satelitter. I de fleste barbermaskiner kan varmen som oppstår fra motoren og friksjonen i selve barberhodet skape ubehag og irritasjon. Når °CoolTecs kjøleelement av aluminium, som ligger integrert i barberhodet, kommer i kontakt med huden, elimineres varmen. Det gir en oppfriskende følelse og huden forblir uten irritasjon.

Ok, vi tester. Og vi har testet. I et par måneder har vi brukt maskinen. På morgenskjegg, på todagersskjegg, på ferieskjegg. Vi har prøvd den med og uten den fancy kjølingen. Vi har holdt den og følt på den. Og her er vår test:

Feel and look:
Braun CoolTec ... ser kul ut. Jeg føler at jeg holder et skikkelig verktøy i hånden når jeg griper den, og fargene isblå, grå og svart gir den et litt mer gutteaktig uttrykk enn de fleste andre maskiner, som gjerne bare er svarte. Den er litt tung, men ikke for tung. Virker solid. En du trygt kan kaste etter kompisen din og vite at gjør vondt hvis han har stukket av med dama di og det er tid for hevn.

Lader og kabel:
Av en eller annen grunn har nesten alle barbermaskiner en idiotisk krøllkabel som alltid er for kort når du skal ha laderen stående ved vasken og rekke opp til en kontakt. Please dropp den krøllingen, og alle vil bli glade.

Maskinen lader seg kjapt opp. Ifølge bruksanvisningen tar det fullading 1 time og 45 minutter. Modellen vi testet er en vanntett maskin som også skal kunne brukes i dusjen, og denne kan du ikke lade samtidig som du barberer deg.

Kjølefunskjonen virker ikke hvis maskinen har lite strøm, selvom du får den til å gå.

Rensing:
Ifølge produsenten skal maskinen kunne settes i Braun sin lade/smøre/rensestasjon, men vi fikk den ikke til å passe ordentlig der, kanskje passer ikke alle modeller. Men det er enkelt å ta av selve barberhodet og blåse og/eller skylle maskinen fri for hår.

Nedkjølingsfunksjonen:
Dette er altså cluet med hele maskinen, og som gjør at Braun mener det er verdens mest avanserte barbersak. Du starter kjølingen ved å trykke på en isblå knapp med snøkrystall. Og ja, barberhodet blir virkelig kjølig, veldig raskt. Det føles faktisk oppfriskende å barbere seg når kjølingen er i gang, og det kalde barberhodet gjør at maskinen glir lettere og mer behagelig over huden - iallfall føles det sånn. Utvilsomt den mest behagelige barbermaskinen jeg har brukt.

Braun påstår også at nedkjølingen skal reduserte irritert hud som mange av oss får når vi barberer oss. Rød hud og små kviser er typisk. Jeg er ikke overbevist om at det tar slutt med CoolTec-maskinen. Det er mange ting som også forårsaker irritert ansiktshud for oss menn, som billig såpe.

Men at nedkjølingen gir en god følelse er det ingen tvil om. 

Trimmeren:
Innebygde trimmere er stebarn hos de fleste barbermaskiner. Så også hos Brauns CoolTec. Kan brukes til nød, men skaff deg heller en egen trimmer. For eksempel denne. Koster lite, funker myyye bedre.

Selve barberingen
Fancy farger og funskjoner er greit nok. Men det er jo selve barberingen som teller når det kommer til stykket. Lever den opp til det påståtte "tidenes mest avanserte barbermaskin?" Vi har barbert ulike typer lengde skjegg, og sammenlignet med resultatet vi får med en Gillette barberhøvel. Glattheten på huden etter barberingen er også testet av diverse damer.

Dagsskjegg:
Når vi barberer oss om morgenen, og skjegget bare har grodd siden dagen før, får vi helt perfekt barbering med denne maskinen. Jeg er svoren tilhenger av høvel, men må innrømme at denne gangen blir huden glattere av maskinbarberingen. 

Tredagers:
Jo lengre skjegg man har, jo tregere og mer irriterende føles det å bruke maskin fremfor høvel. Kjølingen gjør at du kan gni mer med denne uten at det blir plagsomt. Men tredagers skjegg er på grensen av hva jeg ville brukt denne til. Resultatet er det dog likevel ikke noe å si på, men det tar litt tid.

Ferieskjegg:
Har du latt skjegget gro en ukes tid, kan du bare glemme å bruke denne maskinen. Da må du frem med skum og høvel. MEN - vi klarte likevel ikke å få det så glatt med Gillette Fusion Proglide høvel som med CoolTec-maskinen. Derfor barberte vi oss først med høvel, og så tok vi en runde med maskinen tilslutt. Anbefales.

KONKLUSJON
Selv en sta høveltilhenger som meg er overbevist: Braun °CoolTec er en virkelig bra barbermaskin. Er du av typen som barberer deg hver dag, trenger du neppe noe annet barberutstyr, selvom en egen trimmer er å anbefale. Den fancy kjøleeffekten lever opp til forventningene. Kan trygt anbefales som gave til enhver mann.

Braun °CoolTec finnes i fire modeller – CT2s, CT2cc, CT4 og CT5cc – med anbefalt utsalgspris fra kr. 1.599 for CT2 til kr. 1.999 for premiummodellen CT5cc.

Les også: Shave your balls, boys!

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Verden tenner på Marielle

Vi har snakket med ukens ...

Les hele saken

Dette vannet er en bløff

Toppløse damer promoterer mystisk vann ...

Les hele saken

Carina tilbake som gatebilbabe

Etter 107 dager er modellen ...

Les hele saken

Schenkenberg tryner i nakenaking

Solbriller, babyoljeteam og slåbrokassistenter hjalp ...

Les hele saken

Puss puss - så får du sex!

Du dropper aldri tannpussen etter ...

Les hele saken

Anette: Fifty Shades er for kjedelig!

UKENS BABE: Anette Linnea Vagle ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken