Viste musa - mistet jobben

Kjendismodell står for sommerens andre ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

Se puppekampen usensurert!

Årets Babe-finalen med Sylvia Stordalen ...

Les hele saken

Nakenalarm: Ine og Cathrine

Syns du det er varmt? ...

Les hele saken

VIP 19. desember: Ina fra Drammen

Deilige Ina Helene Karlsen er ...

Les hele saken

JuleVIP: Kamilla fra Oslo

- Jul er best uten ...

Les hele saken

Panasonic Eluga skal være veldig motstandsdyktig mot støv, støt og fuktighet. Samtidig er den bare drøyt syv millimeter tykk.

SE STØRRE BILDER AV ALLE DE OMTALTE MODELLENE (8 BILDER)

Endelig en telefon som tåler bruk?

To av vårens nye supertelefoner skal tåle vann, støv og ha batteritid på opptil tre dager.

Liker du denne saken?

I "gamle dager" var det en-kronesmobilene som var drittdårlige, alltid gikk tom for strøm og sluttet å virke etter et par måneder.

I dag gjelder det samme problemet for avanserte smarttelefoner til tusenvis av kroner. Men vi lar oss likevel lure til stadig å svi av tusenlapper på det nyeste av det nye.

Forhåpentligvis kommer det snart en og annen smarttelefon som du faktisk kan ha et par år uten at den slutter å virke, og med nok batteritid til at du slipper konstant å være på febrilsk jakt etter en stikkontakt.

Kanskje gjelder dette et par av vårens nyvinninger fra den store mobilmessen i Barcelona i Spania denne uken. Vi venter i spenning på om japanske Panasonic og kinesiske Huawei holder hva de lover med sine nye modeller (til høyre). Panasonic lover at de har laget en vanntett telefon, mens Huawei skal ha en batteritid på opp til tre dager ved vanlig bruk.

Her er noen av de nye toppmodellene som snart kommer i en nettbutikk nær deg:

HTC One X
Vi lot oss blende av skrytende omtale og massiv reklame i fjor og skjøpte en HTC, men det var en drittelefon som aldri fungerte som den skulle, og vi faller aldri i den fellen igjen. HTC er da heller ikke lenger regnet som den hotteste smartphone-produsenten. Men det taiwanske selskapet pøser ut nye modeller, og vårens toppmodell heter HTC ONE X. Hvis du er opptatt av bilder og video skal denne et brukbart valg.

Skjermen er på 4,7 tommer og har en oppløsning på 1280 ganger 720 bildepunkter. Telefonen styres av Android 4.0 og har en Nvidia fire kjerners prosessor på 1,5 GHz - som slett ikke er dårlig.

LG Optimus 4X HD
Den nyeste supermobilen fra sør-koreanske LG heter Optimus 4X HD. Akkurat som HTCs toppmodell  er den utstyrt med en 1,5 GHz firekjerners prosessor fra Nvidia og har en skjerm på 4,7 tommer med en oppløsning på 1280 ganger 720 bildepunkter. Telefonen er 8,9 millimeter tykk og har 16 gigabyte lagringsplass. Denne telefonen er ikke ventet i butikkene før til sommeren.

Lumigon T2
Etter flere års prøving og feiling er den danske mobilprodusenten Lumigon ute med en modell som skal kjempe om en plass blant de store. L2 har et minimalistisk, dansk design i glass og stål som produsenten håper vil bli populært i Skandinavia. Designtelefonen er utstyrt med Android 4.0 operativsystem og en 1,4 GHz firekjerners Snapdragon-prosessor, samt en 3,8-tommers skjerm. Den er altså ikke fullt så kraftig som de andre toppmodellene. Telefonen har en infrarød sender og skal kunne brukes som en slags universal fjernkontroll (hva man nå skal med det).

Huawei Ascend D Quad
Kan kineserne danke ut telefonkjemper som Apple, Samsung, HTC? Det mener iallfall kinesiske Huawei, som nå påstår at de har laget verdens raskeste smartelefon.  I tillegg skal den ha en batteritid på hele to til tre dager. Stemmer dette, er det bare å løpe å kjøpe! Ascend D Quad, der er en mobil med Android 4.0 og fierkjerners processor med betegnelsen K3V2 som selskapet selv har utviklet. XL-versionenmed største batteri er 10,9 millimeter tykk, mens Ascend D Quad er 8,9 millimeter tykk. Skjermstørrelsen er som konkurrentenes: 1280 ganger 720 bildepunkter.

Sony Xperia S, P og U
Sony presenterer i år sine første telefoner uten Ericsson på slep. Nylig ble flaggskipet Xperia S lansert, blant annet med det som regnes som markedets skarpeste skjer, og et veldig godt kamera - noe Sony også tidligere har vært kjent for. S-modellen kan oppgraderes til Android 4,0 kort tid etter lansering (vent med å kjøpe!).

På mobilmessen i Spania presenteres de litt mindre Xperia P og Xperia U. Telefonene har i utgangspunktet operativsystemet Andriod versjon 2,3, men det skal også kunne oppgraderes til 4,0 i løpet av våren.  Dette er ikke de kraftigste modellene på markedet. Prosessorene er tokjernet, Xperia P er utstyret med en fire tommer skjerm, mens Xperia U holder seg til 3,5 tommer.

Nokia Lumia 808 PureView
Nokia har som de fleste vet inngått et samarbeid med Microsoft om operativsystemet Windows Phone. Likevel lanserer finnene  en helt spesiell kameramobil i vår med sitt gamle Symbian-system, Lumia 808 PureView.  Det spesielle ved denne telefonen er at bildene har en oppløsning på hele 41 megapixler (millioner bildepunkter).
Om dette har noe for seg i praksis er usikkert.

Bildepunkter er langtfra det eneste som avgjør kvaliteten på digitale bilder. For de fleste telefoner er støy i bildene det største problemet, og jo flere bildepunkter, jo verre kan støyen bli. Nokia påstår imidlertid at dette ikke skal være tilfelle her.  Kameraet skal visstnok kan sette sammen opptil syv piksler til én piksel, og resultatet skal bli støyfrie og klarere bilder, selv med lite lys. Telefonen har ellers en  AMOLED-skjerm på fire tommer og en 1,3 GHz prosessor.

Samsung Rugby Smart
Dette sør-koreanske selskapet er kjent for å lage de mest feilfrie mobiltelefonene for tiden, og skal komme med en rekke nyvinninger på en pressekonferanse i mars. Men nylig lanserte Samsung likevel en modell som kanskje kommer til Norge i løpet av våren, og som er aktuell for alle som er lei av telefoner som knuser og ikke tåler noe som helst.

Samsung Rugby Smart er en rimelig telefon som skal tåle det meste, være vanntett og støvtett. For de som er inne i denne typen betegnelser så skal telefonen følge Samsung tilfredsstiller kravene til US Mil-STD 810F for støv, fuktighet, regn, støt og temperatur, mens vanntettheten følger IP67 standarden.

Panasonic Eluga
For en uke siden markerte Panasonic at selskapet er tilbake i Europa etter fem års fravær. Toppmodellen Eluga skal også være noe for deg som ikke bruker silkehansker og bare ringer når du ligger i sengen, det vil si den er vann- og støvtett. Android-telefonen er bare 7,8 millimeter tykk og veier 103 gram - altså ingen klump med gummi rundt. Skjermen er på 4,3 tommer med en oppløsning på 960X540 piksler. Det er ikke avgjort når Panasonic er tilbake i norske butikker.

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Carina ble årets Gatebil-Babe

Trønderjenta Carina Jeanette Dahl ble ...

Les hele saken

Dobbel Ida-dose for Gatebil

Ida Gran fra Paradise Hotel ...

Les hele saken

Modellagent dømt: - Jeg anker

Modellagent Benjamin Thomassen dømt til ...

Les hele saken

Puss puss - så får du sex!

Du dropper aldri tannpussen etter ...

Les hele saken

Anette: Fifty Shades er for kjedelig!

UKENS BABE: Anette Linnea Vagle ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken