Se nakenglipp-Thea usensurert

Her er de usensurerte bildene ...

Les hele saken

SøndagsVIP: Cathrine fra Sola

Superdeilige Cathrine Søyland er uten ...

Les hele saken

Paradise-Alexandras sexy stripp

Alexandra Rødset fra Paradise Hotel ...

Les hele saken

VIP: Melanie er årets russebabe

Superdeilige Melanie Angela Winther (19) ...

Les hele saken

Se mer av den nakne MGP-artisten

Her er de sjokkerende nakenbildene ...

Les hele saken

Se mer av Anniken fra Bergen

Nydeligere jente med real stuff ...

Les hele saken
SE FLERE BILDER AV BRAUN BARBERMASKINEN (6 BILDER)

En barbermaskin som sier sex?

Vi har sjekket om Brauns nyvinning 5050 cc er like bra som den ser tøff ut.

Liker du denne saken?

Nesten hele mitt liv har vært en barberhøvelmann. Helt siden jeg som 11 - 12-åring prøvde å fjerne de første fjonene med en maskin lånt i all hemmelighet av bestefar Jeg fant for ut at høvelen var overlegen den gangen også.

Ymse barbermaskiner har kommet inn i mitt liv, komfirmasjonsgaver, bursdagsgaver, hva-gir-vi-en-som-har-alt gaver. Uten unntak har de alle kjapt havnet lengre og lengre inn i skapet på badet, for tilslutt endelig å bli kastet i en eller annen flyttesjau.

Så da den superfancy Braun 5050 cc modellen dumpet ned i postkassen min med en bønn om å bli testet for noen uker siden, var jeg like skeptisk som vanlig. Jeg pakket den opp, veide den i hånden, studerte det fancy, medfølgende selvrenseutstyret og leste ikke bruksanvisningen. Slik menn flest ville gjort.

Men testes skulle den altså, og det har jeg gjort. På langt skjegg, todagers skjegg, ti dagers skjegg, og daglig barbering. Barbermaskinen koster over 2000 kroner - er den verdt pengene? Blir dama som krever glatt hud i ansiktet fornøyd? Kan den danke ut favoritthøvelen min fra Gilette? Er den noe jeg kan anbefale Omag sine lesere?

Spørsmålene er mange, og her er svarene.

Look and feel
Braun 5050 cc er en av modellene i produsentens Series 5, inspirert av bilindustrien. "Den nye Series 5 har et slankt og aerodynamisk design og er bygget i skallkonstruksjon og forsterkende materialer, akkurat som lette sportsbiler. Barbermaskinen har også gripesikre overflater og en myk gummi tilsvarende rattet i en sportsbil", heter det i pressemeldingen fra Braun.

Og produsenten har sitt på det tørre. Modellen er virkelig god å holde i hånden, den virker supersolid og er tøff å ha liggende på badet. 
Det følger også med noe som vi skjønner er renseutstyr, kommer tilbake til det lengre ned.

Praktisk bruk
Braun-modellen 5050 cc har et barberhode som både kan bevege seg fritt mens du barberer, og du kan låse det i en fast posisjon. Låsingen skal gjøre det enklere å barbere glatt på steder som er litt vanskelige å komme til. Maskinen har også en trmmer. Fullt oppladet skal maskinen kunne brukes i ca 45 minutter før den må plugges i kontakten igjen. Du kan også bruke maskinen mens den er tilkoblet strømnettet.
Alle funskjonene har fungert som de skal under vår testing, og vi har ikke noe spesielt å utsette på det. Ting virker solid, ingenting er slarkete. Men som vanlig er den medfølgende strømkabelen altfor kort til at det er særlig behagelig å bruke masninen når den er tilkoblet stikkontakten, selvom den sitter rett ved speilen. Og jeg merker ikke noe spesiell forskjell på funksjonaliteten om vi låser barberhodet eller lar det bevege seg.

Rensestasjonen
Braun 5050cc kan skylles i vann (men det er ikke en modell du kan bruke i dusjen). Samtidig følger det altså med en rensestasjon som du kobler til strømnettet og hvor maskinen renses i en spritlignende væske (til høyre). Jeg har ingen spesiell formening om hvor bra dette er i forhold til å skylle den i vann. Men hvis du er plaget av irritert hud etter barbering, er rensing iallfall viktig. Et symbol på maskinen indikrerer når den bør renses, men det kan være lurt å gjøre det etter hver barbering. 

Trimmeren
Den innebygde trimmeren i 5050 cc er som barbermaskintrimmere flest: Den funker helt ok. Det er lett å skyve den ut og inn av posisjonen sin, men jeg kommer neppe til å bruke den så ofte. Den rimelige trimmeren fra Gilette, Pro Glide Styler, er for eksempel langt bedre å bruke.

Selve barberingen
Det er jo dette det dreier seg om. Alt annet er underordnet. Får du glatt hud i ansiktet uten å gni deg ihjel? Er den bedre enn yndlingshøvelen min? Blir dama som krever stikkfrie kinn fornøyd og gir deg sex? 

Dette sier produsenten om maskinen: "Den nye FlexMotion teknologien gir nærmere kontakt med hudoverflaten uten ekstra press mot huden, noe som fører til en mer effektiv barbering og mindre risiko for hudirritasjoner. Det mekaniske overføringssystemet gir styrke og maksimal kutte-effekt, selv på vanskelige områder. Doble blad kombinert med en integrert oscillerende trimmer fanger opp flattliggende, korte og vriene hår, selv i vanskelige områder som nakken. Individuelle bevegelige knivblader vil selv tilpasse seg de minste konjunkturene i ansiktet, og det 40 grader vridbare hodet navigerer enkelt over store områder". 

Som nevnt har jeg testet maskinen over flere uker, på mange ulike skjegglengder. Blant annet har jeg latt skjegget gro i ca to uker, og brukt høvel på den ene siden av ansiktet, og Braun-maskinen på den andre. Jeg har også brukt den til daglig barbering, og på to- og tredagers skjegg.

Først fant jeg ut at når man er vant til å bruke høvel, må man faktisk trene seg litt opp til å få maks ut av en elektrisk barbermaskin. Etter noen gangers bruk fikk jeg teken på det, og resultatet ble langt bedre enn første gang.

Dette er nok den beste barbermaskinen jeg har brukt. Du kjenner virkelig at den tar tak i skjeggstubbene og barberer godt, uten at det er ubehagelig, selv med ganske langt skjegg. Du må bruke tid hvis skjegget er noen dager, men den klarer jobben helt fint på de fleste områder.

Da jeg barberte halve ansiktet med høvel og den andre halvparten med maskinen og gikk nøye frem, kunne jeg ikke kjenne forskjell på kinnene.

Derimot syns jeg det var vanskelig å barbere helt glatt og tett rundt munnen, og like under hakepartiet. Her vant høvelen.

Konklusjon
Braun 5050 cc er en solid barbermaskin som trolig gjør jobben sin bedre enn de fleste barbermaskiner. Spesielt er den god å holde i, den virker tung og solid, og går neppe istykker med det første. At den ser kul ut er absolutt et pluss.

For daglig barbering er det kjappere å bruke denne enn å rigge seg til med høvel og skum, og resultatet blir trolig like bra i de fleste tilfeller.

Skal du kvitte deg med to- eller tredagers skjegg, anbefaler jeg fortsatt høvel.
I tillegg: Jeg savner personlig den friske og befriende følelsen som du får når du bruker høvel og skum. Men dette er nok smak og behag.

Veiledende pris på ca 2300 kroner gjør at den hverken er den dyreste eller billigste barbermaskinen på markedet. Sammenlignet med barberhøvler vil den tjene seg inn over tid. Barberblader er ikke akkurat billig i Norge.

Før jul hadde vi en konkurranse der våre lesere kunne vinne en Braun limited BOSS edition barbermaskin. Vinneren ble Anders Eick, 3095 Eidsfoss. Gratulerer, og takk til alle som deltok!

Her er noen andre saker Omag har laget om menn og hår:

Håret må vekk, gutter! - gode råd for fjerning av hår over hele kroppen

Denne kan redde fredda'n - en trimmer fra Gillette som jeg anbefaler

Hva er best for en raka fant? - Stor test av barberhøvler - her kommer snart en oppdatering!

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Norges mest sexy julekalender

1. desember er det igjen ...

Les hele saken

Slik får du vaskebrett-mage

Et skikkelig vaskebrett av en ...

Les hele saken

Puss puss - så får du sex!

Du dropper aldri tannpussen etter ...

Les hele saken

Anette: Fifty Shades er for kjedelig!

UKENS BABE: Anette Linnea Vagle ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken