Kristin er Norges beste stripper

Kristin Chantelle Hermansen (26) fra ...

Les hele saken

Se mer av gatebilbaben Magrete

Her er splitter nye og ...

Les hele saken

VEERY VIP: Sexglade Alexandra

Facebook-babe Alexandra Céline Jakobsen (23) ...

Les hele saken

Se mer av Anette (25) fra Oslo

Her er de usensurerte bildene ...

Les hele saken

Sjekk den nakne førskolelæreren!

Med Ragni Marita Solheim fra ...

Les hele saken
SE DE ARTIGE BILDENE FRA STRYKEJERNTESTEN (14 BILDER)

TEST: Superstrykejern gjør livet strøkent

Er denne dingsen et vidunderprodukt for frustrerte skjortebrukere? Vi har testet Tefal Pro Express Anti-Calc.

Liker du denne saken?

Det finnes mange måter å dele inn menn på, men en variant er de som ikke bruker skjorter - og de som gjør det.

For oss som bruker skjorter består livet av en konstant utfordring: Å få dem strøket. Ikke at det nødvendigvis er så veldig vanskelig, men det skal gjøres. En periode i livet hadde jeg såpass problemer med dette området at jeg valgte den enkleste og dyreste løsningen: Alle mine hvite skjorter hang konstant på et renseri, og når jeg trengte en, gikk jeg dit og hentet den. Både jeg og lommeboken min fikk et nært forhold til det renseriet.

Trolig var det disse minnene som fikk meg til å stoppe opp da det forleden dumpet inn en pressemelding i epostboksen min som oppfordrett oss i OnlineMagasinet til å teste det nyeste superproduktet fra Tefal, et dampstrykejern med den supre betegnelsen Pro Express Anti-Calc.

Ja - hvorfor ikke? De aller fleste menn med skjorter har et forhold til stryking, og kan en dings med et såpass heftig navn gjøre hverdagen vår lettere, er det verd å se nærmere på.

En kort forklaring først: Forskjellen på et dampstrykejern av denne typen og et enklere strykejern er først og fremst at det har en stor, ekstern vannbeholder, og dampen er svært kraftig, noe som skal gjøre det mye lettere å stryke.

Dette er hva super-strykejernet ifølge pressemeldingen lover:

- Med et konstant damptrykk på hele 5 bar kan man redusere stryketiden med inntil 50 prosent.
- Det høye damptrykket gjør det mulig å stryke f.eks. to bukseben på én gang og sengetøy, duker og andre kraftige tekstiler bare på den ene siden.
- Dampgeneratoren er klar til bruk på bare to minutter og slukkes automatisk når du ikke har brukt strykejernet på åtte minutter. Vanntanken tar 1.8 liter og kan fylles på underveis.
- Gardiner o.l. kan glattes ut i loddrett tilstand, slik at man slipper å ta dem ned først.
- Dampgeneratoren forteller selv når den er klar, vanntanken er tom eller skal rengjøres.
- Et låsesystem og automatisk ledningsopprulling gjør det enkelt å transportere.
- Ultragliss turbo-strykesåle med høy glideevne.
- Dampgeneratoren gir et damptrykk på hele 200 g/min, hvilket er betydelig mer enn et tradisjonelt dampstrykejern, som de fleste bruker i dag.

Vårt førsteinntrykk
Det er ikke akkurat noe lite reisestrykejern vi snakker om her. Dette er 30 cm høyt, 20 cm bredt og 40 cm langt. Dampjernet gir ellers et veldig solid inntrykk. Blant tillitvekkende detaljer er en veldig ordentlig mekanisme for den uttrekkbare ledningen. Bruksanvisningen for hvordan du setter det hele igang er lettfattelig og på norsk. Vi fyller på vann, og skur på maks tamp og temperatur uten problemer. Dampgeneratoren holder hva den lover når det gjelder å bli raskt klar til bruk - mindre enn to minutter.

Ekstrem stryketest
Vi vil gi produktet en ekstrem-test, og har funnet frem en virkelig krøllete, hvit skjorte som har vært på fest flere ganger. Går det an å få den glatt igjen på et blunk? Ja, det er virkelig stor forskjell på en dampgenerator av denne typen, og et vanlig strykejern. Når vi holder dampknappen inne, går det virkelig ekstremt fort å få det hele glatt. Ikke minst blir snipper og mansjetter ekstremt rakst glatte. Vår faste test-assistent Kathrine Pehrsson blir nesten borte i en sky av damp, men morer seg kostelig med å skyte kraftige dampsøyler ut i luften - til ære for fotografen.

Dampstrykejernet gir virkelig fra seg noen ekstremt kraftige dampskyer i det øyeblikket du trykker inn dampknappen. Denne superdampen er kanskje egnet når du skal kjempe mot en skikkelig krøll, men ellers finner vi ut at det er den jevne dampen og ikke de kraftige dampskyene som gjør strykejernet effektivt.

Klær som henger
Det aller beste med super-strykejernet skal være at du kan få skjorter og bukser glatte mens de henger, uten å legge det på et bord eller strykebrett. Dette er jo virkelig et triks for oss gutta som vil ha nystrøkne skjorter i en fei. Men fungerer det? Ikke helt. Den krøllete skjorta blir litt mer glatte når vi fører dampen over den mens den henger på et stativ, men nystrøket ser den ikke ut. Dessuten tar det mye lengre tid å dampe den glatt enn å stryke den.

Derimot ser henge-trikset ut til å virke på klær av litt tykkere stoff, som når du skal redusere sitterynkene på en blazer eller dress.

Pris
Som nevnt helt i starten, er dette et strykejern i særklasse - også når det gjelder pris. Du kan få kjøpt et enkelt strykejern med dampfunksjon for 150 kroner. Dette kan ikke på noe vis sammenlignes med Tefals dampgenerator til rundt 3000 kroner. Laveste pris vi fant etter et søk på nettet var 2995,- hos Komplett.no. Men du skal altså ha råd til det.

Macho-faktor
Det er en solid dings for menn som er opptatt av kvalitet. Om gutta i gjengen vil la seg imponere av at du har et slikt strykejern, avhenger trolig av hvor opptatt de er av skjorter. Jenter flest liker garantert hvite skjorter som er strøket, og det vil neppe være ueffent å ha et slikt stående når du får damebesøk.

Konklusjon - se under bildet:

Tefal Pro Express Anti-Calc er et vidunderprodukt for menn som stryker skjortene sine selv. Det er svært raskt å bruke, selv om vi er skeptiske til superfunksjoner som at du nærmest bare kan sveive over skjorten med dampjernet mens den henger i skapet. Ulempen er at det er ganske dyrt, og at det tar stoor plass. Dette er ikke noe du bare kan putte i en liten skuff på hybelen! Vi savnet også en mer utførlig beskrivelse av hvordan du bruker dampstrykejernet i praksis. Har du råd og plass, vil vi likevel absolutt anbefale dette.

Positivt:
- Raskt klart til bruk
- Veldig effektivt
- Gir perfekte snipper og mansjetter

Negativt:
- Dyrt
- Tar stor plass
- Bruksanvisningen gir lite forklaring på praktisk bruk, så hvis du ikke vet så mye om dampstrykejern fra før, er du nødt til å spørre andre om råd.

Og tilslutt: Slik bør du altså ikke bruke strykejernet:

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Russebaben Sarah fra Fredrikstad

Sarah Nygård (18) er festsjef ...

Les hele saken

Med denne får du garantert draget!

Snakk om størrelse som teller.

Les hele saken

Verdens mest berømte badedrakter

Onsdag kommer verdens mest berømte ...

Les hele saken

Carina ble årets Gatebil-Babe

Trønderjenta Carina Jeanette Dahl ble ...

Les hele saken

Puss puss - så får du sex!

Du dropper aldri tannpussen etter ...

Les hele saken

Anette: Fifty Shades er for kjedelig!

UKENS BABE: Anette Linnea Vagle ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken