Realitystjernens trekantsex

Hollywood-kjendis Tila Tequila fra A ...

Les hele saken

VERY VIP: Deilige Mariell fra Skjervøy

Er 18 år gamle Mariell ...

Les hele saken

Se mer av Tonje Christin fra Tromsø

De usensurerte bildene av den ...

Les hele saken

VIP 15. desember: Sanne fra Hammerfest

Den populære finnmarksbaben Sanne Småvik ...

Les hele saken

Se Magrete og Annette usensurert

De frekkeste bildene og video ...

Les hele saken

Dopet av noen slurker energidrikk?

Debatten raser på nettet etter påstander fra dopingtatt idrettsutøver.

Liker du denne saken?

En idrettsutøver fra Bergen ble denne uken dopingtatt. Overfor flere medier hevder han at det må skyldes at han før en eksamen tok noen slurker av energidrikk som han fikk fra en venninne. Nå går diskusjonen heftig på nettet om hvorvidt det er mulig og om han snakker sant.

– Jeg var på skolen for å lese til eksamen. Det var noen venninner av meg, som ikke driver sport, som hadde en energidrikk. De hadde blandet pulveret i en Pepsi Max-flaske. Jeg spurte hva det var. Da sa de at det var energipulver med ekstra koffein i. Jeg spurte om det var ulovlig, og da sa de at det var lovlig, sier idrettsutøveren til TV 2.

- Jeg forsikret meg om at det var lovlig, og fikk smake. To dager senere kom Antidoping Norge og testet oss i etterkant av en kamp. Jeg nevnte at jeg hadde fått i meg et energipulver fra USA. En måned senere fikk jeg brevet fra dem, sukker idrettsutøveren.

Dopingtesten ga positivt utslag for metylheksanamin - et amfetaminlignende stoff. Det har mange ulike betegnelser, blant annet 1,3-dimetylamylamin og DMAA. Ofte har det blitt hevdet at det er et naturlig stoff, at det derfor hverken bør være ulovlig eller farlig å bruke. Uansett ble det oppført på World Anti Doping Agency’s (WADAs) dopingliste i 2009.

Ifølge Trening.no ble metylheksanamin tidligere solgt som et nasalt slimhinneavsvellende legemiddel frem til tidlig på 1970-tallet, og har siden ikke hatt noen medisinsk anvendelse i særlig grad. De siste årene har imidlertid stoffet dukket opp igjen i en rekke tilskudd (bl.a. Jack3d, Oxyelite Pro, BSN Endoburn NT, 1.M.R Powder, Hemo Rage Black), ofte som en erstatning for efedrin.

Drikken som utøveren hevdet bare å ha tatt noen slurker av, viste seg å være basert på kosttilskuddet Craze - som er et såkalt pwo (pre workout)-produkt. Det er velkjent blant muskelbyggere, veldig mange skryter av effekten, og Craze ble i 2012 kåret til årets nye produkt av nettsiden bodybuilding.com.

I dag er produktet forbudt i en rekke land, blant annet i Norge og USA. Craze er likevel relativt enkelt å få tak i, blant annet via Amazon og Ebay. Produsenten - Driven Sports i USA - hevder hardnakket at det ikke inneholder ulovlige stoffer. Men laboratoretester har vist noe annet.

- I dette materialet fant vi substanser som kjemisk likner amfetamin og som trolig har samme effekt, sier Anna Stenfeldt Hennings i Statens kriminaltekniska laboratorium i Sverige til Aftenposten.

Kan dopingtesten som bergensmannen ble utsatt for gi positivt utslag for noen slurker med kosttilskuddet Craze?

- Ljug og fanteri, fastslår flere som har deltatt i diskusjonen på nettet de siste dagene, blant annet på Facebook-siden Norwegian Athletic Forum.

Halveringstiden for det ulovlige stoffet i Craze skal være ganske kort. At noen slurker skal ha gi positivt utslag etter to dager, virker usannsynlig. At en venninne gir deg en prøvesmak er ikke nok.

Derimot er det helt sannsynlig at dopingtesten slår ut hvis du bruker Craze jevnlig. Det har vært flere titalls dopingsaker i Norge de senere årene som skyldes kosttilskudd. I mange tilfeller har det dreid seg om bruk av pwo-produktet Jack3d, som ligner på Craze.

Mannen bak Craze-produsenten Driven Sports heter Matt Cahill. Han har solgt vidunderpiller og kosttilskudd i en årrekke, og har et mildt sagt frynsete rykte for å putte uhumskheter i varene sine. De virker, men det er en grunn. Blant annet er han dømt til fengsel for å ha solgt ulovlige slankepiller. Hans selskap Driven Sports blir for tiden gransket av myndighetene i USA.

Etter en skandaleomtale i avisen USA Today i 2013, tilbakeviste Driven Sports med egne labresultater at Craze inneholdt ulovlige stoffer, men trakk likevel produktet fra markedet i USA.

- På grunn av negativ medieomtale, hevdet selskapet selv, og påsto også at hele lageret av produktet ville bli destruert.

Det har neppe skjedd, siden produktet fortsatt er lett å få kjøpt på nettet.

I Norge ble Craze tidligere solgt av blant annet Proteinfabrikken. I dag er det hverken lov å selge eller å importere privat, og postforsendelser som blir oppdaget vil bli stoppet i tollen.

Men at det virker, er det neppe noen tvil om. På omtrent alle treningsforum på nettet blir det beskrevet som ett av de beste på markedet når det gjelder effekt.

- Euforisk, glad følelse, god fokus, tunnelsyn, god energi, god vaskulær pump. Ekstremt sultdempende, vanskelig å legge seg hvis man tar den sent, skriver en bruker om produktet på Fitnessbloggen.

- Beste pre-wo jeg har prøvd, men er vanskelig å få tak i, kommenterer en på VGNett.

- Helt magisk! 45 min etter at jeg hadde tatt 3 scoops (en scoop er ca 30 gram), hadde jeg allerede gått ned 5 % i fett, og når jeg testa benkpressen, hadde jeg økt 25kg ! og det er cirka 40 scoops, så øke 25 kg 40 ganger blir jo helt sykt, heter det i en kommentar på Treningsforum.

- Problemet er at alle kosttilskudd som virker blir forbudt, sukker en fyr på Fitnessbloggen.

Flere brukere melder også om bivirkninger ved bruk av Craze, men lagtfra alle. Ifølge Mattilsynet kan kosttilskudd med DMAA gi bivirkninger som hodepine, høyt blodtrykk, brekninger og i noen tilfeller hjerneblødning og slag.

Den dopingtatte idrettsutøveren fra Bergen risikerer inntil to års utestengelse dersom han blir dømt. Hvordan dommen tilslutt blir, avhenger om anklagerne tror på historien hans om noen slurker før eksamen, og at han slett ikke hadde noe ønske om å jukse i lagsporten sin.

Utøveren er forøvrig ikke noen idrettskjendis, og han driver ikke men sport på høyt, nasjonalt nivå.

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Nakensjokk for Melodi Grand Prix

Sjekk hvilken artist som handler ...

Les hele saken

Møt Marthe Henriksen fra Unge Mødre

Den smellvakre søndagsskolejenta Marthe Zaar ...

Les hele saken

Twitterbabens nakenhilsen

Kjendismodell Jodie Marsh kom naken ...

Les hele saken

Hard start for Robinsonbabes

Glamourmodell Marielle Mathiassen måtte bo ...

Les hele saken

Her er Vi Menn-finalistene

Disse jentene skal kjempe om ...

Les hele saken

Puss puss - så får du sex!

Du dropper aldri tannpussen etter ...

Les hele saken

Anette: Fifty Shades er for kjedelig!

UKENS BABE: Anette Linnea Vagle ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken