Se mer av Eirin fra Vennesla

Ingenting er vel bedre enn ...

Les hele saken

Se Camilla usensurert

Camilla Monsen fra Sande i ...

Les hele saken

Se mer av Anette (25) fra Oslo

Her er de usensurerte bildene ...

Les hele saken

Strippeshow ble for populært

Se de usensurerte bildene av ...

Les hele saken

VIP: Heite Thea fra Gjøvik

Thea Follestad har lagd nakenskandale ...

Les hele saken

Viste musa - mistet jobben

Kjendismodell står for sommerens andre ...

Les hele saken

Sjalu menn er turnoff. Eller nei, ja?

Damer vil ha en Alfa-mann. Men vil de ha en sjalu Alfa-mann?

Liker du denne saken?

Hun er ute på byen med venninner. Du kjenner den gnagende usikkerheten. At er stengt, men ingen nøkler rasler ved inngangsdøra. Ingen sms, avslått telefon.

Du gir opp Netflixen og prøver å sove, for du hater den følelsen. Sjalusien. Selvsagt vet du at tusen ting kan ha skjedd. Tom for strøm. Taxikø. Impulsivt nachspiel. Du har opplevd det utallige ganger selv, og vet at det ikke trenger å bety noe. Men det er deg. Når HUN gjør det samme, er det noe helt annet. 

Så hva skal du gjøre når hun endelig står og dingler på kjøkkenet, blid og småfull. Skjelle henne ut? Smile og late som ingenting, løfte henne opp i sengen og gi henne en omgang? Eller innrømme rett ut at du ble dritsjalu, og at du hater det? 

Les også: Derfor er ikke ekte menn utro

Ordet sjalusi kom til oss gjennom fransk jaloux fra gresk zelos. Det er et bibelsk ord som svarer til det hebraiske qinah, en sterk kraft. Ifølge bloggen ordfryd mener noen også at ordet zelos har sammenheng med verbet zeå som har med kokende vann eller bobling å gjøre. Og at sjalusien kan bringe frem det verste i noen av oss, er det ingen tvil om. Men det kan også få frem bra ting - sterke følelser som det er fint å kjenne på.

Vi har alle vært sjalu, men hva mener damene? De vil gjerne ha en kjekk supermann som takler alt - en Alfa-mann. Men vil de ha en sjalu Alfa-mann? Eller vil de ha en som godtar alt? Jeg spurte mitt nettverk på Facebook. Er sjalu menn turnon eller turnoff? Damene er selvsagt like vanskelig å forstå som alltid. Men det er iallfall et tema som mange har en mening om. Sjelden har jeg fått så mye respons.

TURNOFF !!!!!! TURNOFF !!! OG MER TURNOFF... Altså mannen kan godt pisse territorie bittelitt, men sjalusi = må jeg virkelig skrive det igjen? TURNOFF !!!!!!!! skriver bloggeren May Lærke Vang.

Aha. Ikke sjalu i det hele tatt. Men bittelitt sjalu likevel, altså. Takk, neste?

Turn on vess d e med måte. Da vise dæm att dæm bryr sæ. For e bedre att dæm bryr sæ litt for mye, enn att dæm gir sæ faen, skriver en annen, og flere svarer på lignende måte:

 Det er turn on at han er litt sjalu, men det finnes selvsagt grenser. Det er greit å vite at han bryr seg, men alt med måte. Man skal selvfølgelig ikke nekte hverandre ting eller styre hverandre på noe som helst måte, kommenterer Ann Kristin Kalani.

Man kan vise sjalusien på så mange måter, så det kommer heeeelt ann på. 
Kan både være turnon , og turnoff. kommenterer Linda Marlen Faane.

- Til en viss grad. Hvis sperren går ved at det vises i få situasjoner, hvor man føler seg mer elsket. Da kan det være en trygghet. Går det over i psykelig sjalusi, bør du komme deg unna, skriver Maria Andersen.


Så hvordan skal vi tolke det. Perfekt sjalusi er sånn rundt 4 på en skala fra 1 til 10? Bli litt sur, men ikke slå? 

Syv av jentene som som kommenterer er helt klare i sitt svar: Sjalusi er turn OFF. Så sinnsykt turn off, til og med. En kommenterer som følger: Turn OFF hvis han viser det til dama. Turn ON hvis han knocker ut en kar! En enslig dame er i andre enden av skalaen: Sjalusi er turn ON. Ferdig snakket. Resten - omtrent 75 prosent av de som svarte, vil ha begge deler. Som damer flest, med andre ord. Pose og sekk. En sjalu mann som ikke er sååå sjalu.

Kjendisblogger Annette-Marie Antonsen har i sin manneblogg fundert på det samme temaet.

- Jeg har vært i et forhold, hvor jeg ble overvåket på alle måter. Dataen min, mobilen min, alt. Det var et helvete uten like. Denne mannen var grisekjekk, hadde draget på de fleste (til og med mine venninner), og han burde ikke være den som fryktet noe. Selv var jeg ung, ikke særlig erfaren, men trofast. I slutten av forholdet endte det opp med at jeg også ble sjalu. Ikke fordi at jeg egentlig var det, men fordi at jeg oppfattet det hele som urettferdig. Hvorfor skulle jeg loggføre alt gjennom daglige avhør? Du skal stole på kjæresten din til det motsatte er bevist. Ikke omvendt, fastslår hun.

Hennes forhold med ekstrem sjalusi tok altså slutt, og hun kommer med noen råd til oss gutta. Det kan bli både for mye og for lite av det gode. Er du veldig sjalu og usikker på deg selv, kan det fort drive henne vekk.

- Ikke overvåk henne. Er hun sammen med deg, så liker hun deg. Hvis du gir henne en følelse av fangenskap, vil terskelen for utroskap være mindre, skriver Antonsen.

- Om du aldri gir henne noen tegn til sjalusi, verken på en sunn eller en usunn måte, vil hun ikke føle at du trenger henne. Eller så kan hun vel tro du er homofil i verste fall. 

Jeg selv har både vært ikke sjalu, litt sjalu og veldig sjalu. Vært gift og blitt skilt, hatt dramaforhold, rene sexforhold og jeg-trodde-det-skulle-bli-oss-men-det-ble-det-ikke - forhold. Og noe har jeg lært:

1. Når jeg ikke er sjalu i det hele tatt, er det gjerne fordi jeg har full kontroll. Jeg kan gjøre akkurat som jeg vil, jeg vet at hun liker meg og hun kommer ikke til å gå fra meg - iallfall ikke på en god stund. Men jeg vet også at jeg kommer ikke til å være sammen med henne resten av livet.

2. Jeg kan være litt sjalu når hun er ute på byen. Fordi jeg kjenner meg selv. Jeg kan la meg rive med av øyeblikksopplevelser som strengt tatt er over grensen, selvom det ikke direkte skjer noe. Sjalusi har ofte med hvordan jeg selv oppfører meg - men ikke alltid.

3. Damer flest vil ikke bli kontrollert, men de vil at vi skal være litt sjalu. De er mer opptatt av trygghet enn oss, og viser du litt sjalusi, vet de at du har følelser for dem.

4. Menn som er ekstremt sjalu, er det som regel fordi de har veldig lav selvtillit. Jeg kjenner noen av dem. Det er følelser som er vanskelig å kontrollere, og de burde kanskje oppsøke hjelp.

5. Er du på sjekkern, og vet ikke om du får henne eller ikke? Da må du IKKE vise sjalusi. Ikke tenk på det, en gang. La henne føle at livet er en ukomplisert lek. Kødd med henne hvis andre menn kommer opp i en samtale.


6. En ting er jeg helt, helt sikker på. Jeg kjenner meg selv, og jeg tror dette er grunnleggende for alle menn (og damer): Uansett hvor selvsikker du er - kjenner du aldri sjalusi, så elsker du henne ikke. Gå videre.

Ellers syns jeg Julie Desiree Hagen Elnæs tar saken på kornet når hun skriver at "Det er alltid forskjell på å runke og rive av seg pikken". Det gjelder å finne den riktige ballansen, også når det kommer til sjalusi.

Er du singel eller har en grei dame må du selvsagt etter all denne tenkingen sjekke ut noen av våre deilige Omag Babes. No worries.

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Flyver tok isbøtta i en loop

Den ultimate ice bucket challenge.

Les hele saken

Triana (32) avslutter FHM

Etter ti år kom FHM ...

Les hele saken

Sommerens våteste drøm

Flottere og romsligere båt enn ...

Les hele saken

Pass deg for 'gratis' Lene Alexandra

Luretriks med 'gratis' Lene Alexandra-ringetone ...

Les hele saken

Party party i Særp

Omag-DJ varmer opp for Mohombi ...

Les hele saken

Puss puss - så får du sex!

Du dropper aldri tannpussen etter ...

Les hele saken

Anette: Fifty Shades er for kjedelig!

UKENS BABE: Anette Linnea Vagle ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken