Ny russeVIP: Sarah fra Fredrikstad

Sarah Nygård (19) kaster russedressen ...

Les hele saken

Se mer av Annette Soknes

Her er de usensurerte bildene ...

Les hele saken

Se mer av Amanda fra Trondheim

Sjekk de usensurerte bildene av ...

Les hele saken

SøndagsVIP: Cathrine fra Sola

Superdeilige Cathrine Søyland er uten ...

Les hele saken

Se Paradise-Silje usensurert

NAKENALARM! Silje Winther fra Robinson ...

Les hele saken

Bli ekspert på champagne

Alt du ikke visste om de sprudlende dråpene.

Liker du denne saken?

Nyttår er den tiden hvor det logisk nok konsumeres mest champagne her til lands. Samtidig blir drikken som regel assosiert med fintfolk og snobberi.

Men faktum er at champagne - eller sjampis som noen velger å kalle det - er ment til å bli konsumert når som helst og av hvem som helst.

Dette er ikke den eneste misforståelsen. Det finnes mange myter rundt temaet, og hvis du ønsker å være eksperten neste gang noen spretter en kork i nærheten, bør du lese videre.

Myte 1: Champagne og vin er to forskjellige ting.
Fakta: Champagne er en vin. Mange kokker mener at champagne er den ultimate vin til mat. Grunnet syrenivået passer den godt til de fleste retter.

Myte 2: Champagne skal serveres iskald.
Fakta: Jo kaldere den er, jo mindre smak og aroma. En champagne som oppbevares i isvann i en vinkjøler vil normalt være for kald. Lette champagner kan serveres ned mot 6-7 grader, mens tunge, fyldige sorter godt kan holde 10-11 grader.

Myte 3: Den kjappeste måten å kjøle ned champagne på er en bøtte med is.
Fakta: Isvann er kjappere, det tar ca 20 minutter

Myte 4: Den riktige måten å åpne en flaske champagne er å la korken sprette i taket.
Fakta: For å unngå å miste synet eller å skade dama du prøver å imponere, så bør man heller holde hånden over og åpne den med kontroll.

Myte 5: Om man åpner en flaske, så må man drikke den opp.
Fakta: Hvis du får korken på igjen riktig, så vil faktisk boblene holde seg, og den vil fortsatt sprudle.

Myte 6:Champagne kommer fra mini- champagnedruene.
Fakta: Med unntak av 'blanc de blancs', så er champagne laget av to typer røde druer: Piont Noir og Pinot Meunier, samt en hvit drue, Chardonnay-druen.

Myte 7: Champagne skal kun brukes til spesielle begivenheter eller dessert.
Fakta: Du kan drikke champagne som enhver vin. Og det er perfekt til mat. Men det er ikke anbefalt å drikke 'brut champagne' til dessert. Det blir fort litt vel søtt.

Myte 8: Champagne kan komme fra flere steder i verden.
Fakta: Om den ikke kommer fra området i Frankrike kalt Champagne, så er det ikke ekte champagne. Det som ikke kommer derifra kalles musserende vin.

Så nå er DU ekspert på området, nyt det.

Test av champagne - se best i test her.

PS! Polet er stengt nyttårsaften!

Liker du denne saken?

MEST LEST

SISTE SAKER

Marielle gikk til topps

Ble Vi Menn-piken 2007. Video: ...

Les hele saken

Her viser hun puppene!

Syns hun kanskje rumpa har ...

Les hele saken

Møt Camilla (19) fra Paradise Hotel

Camilla Karlsen Bøvollen ble elsket ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken

UKENS VIP: Anette fra Ålgård

Gå ikke glipp av Anette ...

Les hele saken

Ukens VIP: Michelle fra Jørpeland

Michelle Fjermestad (19) elsker badboys ...

Les hele saken

DIRTY GIRL: Lydia (18) fra Stavanger

Nydelige og usjenerte Lydia Merete ...

Les hele saken

VIP: Silje fra Horten

Silje Henriksen (23) er et ...

Les hele saken