ENKEL: Classic daiquiri er en god coctail uten dilldall.
Classic daiquiri
For oss menn som gjerne liker det enkelt og uten dill-dall, er classic daiquiri en perfekt drink - superlett å lage.
Tekst: Arne D. Skalmeraas
Oppskriften og historikken er hentet fra Jan Vardøens bok Bar Boka.
Publisert: 03.02.2002
TIPS OSS!
Kennedys drikk
Daiquiri skal ha vært yndlingsdrikken til blant annet John F. Kennedy. Han tok gjerne en slik cocktail før middag.
Cocktailen skal ha blitt servert første gang i 1898 i gruvebyen Daiquiri, på østsiden av Cuba, av jernbaneingeniøren Jennings Cox.
Frozen daiquiri og Strawberry daiquiri er drinker som en del av oss etterhvert kjenner til - fargerike, søte og populære blant damene.
Disse skal vi ta for oss en annen gang.
Her skal vi nå isteden konsentrere oss om ur-daiquirien, classic daiquiri, eller bare daiquiri som den også kalles.Det er en fordel at du har en shaker - men det bør jo alle ha uansett. Forøvrig er det ikke mye utstyr som trengs for å lage denne coctailen.
Slik gjør du:Avkjøl først et cocktailglass i kjøleskapet eller ved å fylle det med isbiter. Har du ikke skaffet deg cocktailglass, kan du selvsagt servere i en annen type glass.
Fyll coctailshakeren med:
4 cl cubansk rom
saften av 1/2 lime
1 ts hvitt sukker
Bruke helst cubansk rom, Havana Club - den får du på Vinmonopolet.
Rist kraftig i 10-12 sekunder og sil blandingen over i coctailglasset. Pynt med litt limeskall før servering.
Liker du denne saken?