Tips
Ikke alle har alt utstyret hjemmet som trengs til å lage drinkene etter oppskrift. Her er noen tips for å få best mulig resultat:
· Lag rikelig med is. Jo større og mer kompakte isbiter du har, dess bedre. En kompakt isbit smelter saktere, og vil derfor kjøle ned drinken uten å vanne den ut. Bruk mye is, og gjerne avkjølte glass, slik at drinken holder seg frisk og god lengst mulig.
· Ønsker du knust is, men har ikke isknuser? Pakk isen inn i et kjøkkenhåndkle, og knus med kjevle eller hammer!
· Press lime/sitron i forkant av miksingen. Det er veldig variabelt hvor mye væske en lime eller sitron inneholder, vi anbefaler derfor å presse i målebeger, slik at du får riktig balanse i drinken. Bruk modne frukter!
· Mange drinker skal shakes og muddles. Det er ikke alle som har shakere og muddlere hjemme, men det er ikke noe problem å finne alternative måter å få samme resultat på. Bruk et stort syltetøyglass med lokk som alternativ til shaker. Alternativ til muddler er en morter.
· Det er viktig å ikke ha for mye alkohol i drinkene, da dette vil ødelegge mye av smaksbalansen og opplevelsen. 4 cl er som oftest nok til en drink. Blander man to drinker, dobler man til 8 cl.
Nyt sommerens avkjølende drinker og våg å bruke sesongens frukter og bær for å få en personlig favoritt!
En variant av den kjente drinken Mint Julep - laget her på Absolut Mango. Originalen er kanskje mest kjent for sin opptreden på Kentucky Derby.
Mango Julep4 cl Aboslut Mango vodka
0,5 cl sukkerlake
5 stk mynteblad
1 cl club soda (valgfritt)
Ha myntbladene og sukkerlaken i et glass - gjerne et rocksglass. Muddle bladene sammen med sukkerlaken (squeeze det i glasset med en tremorter eller skje). Hell i Absolut Mango vodka og fyll glasset halvfullt med knust is. Rør om. Fyll opp glasset med knust is, og pyntes med et mynteblad.
Ønsker du å prøve originalen denne er bygget på, så bytt ut Aboslut Mango med Four Roses Bourbon.
Absolut Mango finnes i bestillingsutvalget på Vinmonopolet - denne bør du altså sørge for å bestille noen dager før festen så du får den i tide! Kr. 310 for 70 cl.Oppskrift på sukkerlake (5 dl)6 dl sukker
3 dl vann
Bland sukkeret og vannet i en kjele og varm det opp til sukkeret løser seg opp. Oppbevar sukkerlaken kaldt i kjøleskapet før du skal bruke den. Laken porsjoneres med skje eller ved hjelp av stenkflaske.
Det er lurt å lage sukkerlake i god til før festen!
I dagene fremover kommer vi til å presentere det som vi mener er sommerens ti beste drinker. Oppskriftene er levert av Pernod Ricard Norway AS.