Øl og akevitt funker alltid, men stadig flere velger også vin til ribbe og surkål.
LES OGSÅ: Slik får du perfekt juleribbe
- Fett er en fellesnevner for det meste av julematen. Derfor er det viktig å velge en vin med god nok syre til å ballansere fettet. Både vin fra Italia og Australia er perfekt match til julematen og ribben. For de foretrekker hvitvin, kan en god riesling fra Alsace være et perfekt følge, også med tanke på surkålen og syrligheten dette tilbehøret har, kommenterer Cecilie Gilhuus Jørve hos Pernod Ricard Norway.
Her er hennes anbefalinger
Rødvin:
Jacob's Creek Reserve Shiraz 2007, Vinmonopolnummer: 4542401 - kr 129,- (godt kjøp)
Cesari Valpolicella Classico 2009, Vinmonopolnummer: 3028701 - kr 116,-
Hvitvin:
Pfaffenheim Riesling 2009, Vinmonopolnummer: 2095901 - kr 99,-
Akevitt:
Aalborg Taffel Akvavit har i flere år blitt kåret til den beste av de blanke akevittene og er perfekt følge til svineribbe, medisterkakene og sildebordet.
Vinmonopolnummer: 1301, kr 299,90
Aalborg Jubilæum Akvavit er en mildere akevitt med delikate kryddertoner og middels fylde, ettersmaken er lang og frisk. Den har en lys gullgul farge og dufter av anis, tørket limeskall, dill og rosmarin. En allsidig akevitt og et godt valg til flere av årets juleretter.
Vinmonopolnummer: 1401 kr 305,-
(De oppgitte prisene er fra desember 2010)
Når det gjelder alkoholfritt, syns vi ikke noe er bedre enn vann. Gjerne med saft fra en halv lime.